Gezond Eten Met Thea

Stoofpotje
STOOFPOTJE

Hoofdgerecht voor 6 personen.

Benodigdheden:

Pond magere runderlappen, 1 kg winterpeen, 250 gr kastanjechampignons, enkele jeneverbessen, enkele kruidnagels, laurierblaadjes, 1-2 teentjes knoflook, 4-5 tomaten, scheut rode wijn, enkele plakken ontbijtkoek, bouillontablet, vloeibaar braadproduct, peper en zout naar smaak.

 

 


Bereiding:

Laat  het  vloeibaar bakproduct bruin worden en bak het vlees  en de uitgeperste knoflook hier snel in aan zodat het geheel bruin wordt.  Zet de pit lager en voeg  ( in een thee-ei ) de jeneverbessen en kruidnagels toe evenals de laurierblaadjes. Blus af met kokend water totdat het mengsel onder water zit. Voeg de bouillon toe en doe deksel op de pan en laat 2 uur zachtjes pruttelen. Maak ondertussen de winterpeen en de champignons schoon en snijd in kleine stukjes. Verwijder de pitjes uit de tomaat en snijd in kleine stukjes.  Voeg bij het vleesmengsel.  Voeg de rode wijn toe en na 2 uur de winterpeen. Voeg evt. weer water eraan toe zodat het onder water komt en laat nog uurtje mee pruttelen. Laatste half uurtje de champignons erbij en verkruimel de ontbijtkoek erin. Kijk zelf hoe dik je het wil hebben.  Voeg naar smaak nog zout en peper toe.  Haal de jeneverbessen en de laurierblaadjes eruit voordat je het serveert.

Heerlijk met zilvervlies rijst.